Beat the Bridge

Op Koningsnacht en Koningsdag is er maar één festival wat je niet wilt missen: Beat the Bridge! Beat the Bridge is een jaarlijks terugkerend Hardstyle evenement onder de legendarische John Frostbrug in Arnhem. Beat the Bridge viert samen met haar bezoekers de verjaardag van onze Koning. Beat the Bridge is ‘All About The Music’ wat zich uit in twee dikke stages, ruim 30 nationale en internationale artiesten uit de Hardstyle top, dik geluid zónder geluidslimieten en een spetterende show. Met de hulp van de weergoden en onze geweldige bezoekers is Beat the Bridge 2014 een enorm succes geworden. Bedankt en tot volgend jaar!

Stroomvoorziening van Beat the Bridge

Bij het bepalen van het Slimme stroomplan voor Beat the Bridge ging de aandacht speciaal uit naar het benodigde vermogen van de beide podia.

De Bridge stage kreeg speciale aandacht, en besloten werd om deze verbruikersgroep (Powerzone) te voorzien van een energielogger om een goed beeld te krijgen van het daadwerkelijke gebruikte vermogen ten opzicht van het aangevraagde elektrische vermogen.Op basis van de opgaven is besloten om een 250 kVA aggregaat te plaatsen. Later bleek er zo’n 15 kWe terreinverlichting extra op het aggregaat aan gesloten te gaan worden. Daarop is besloten om het aggregaatvermogen te verhogen naar 300 kVA.

Tijdens de opbouw bleek dat de leverancier van de licht- en geluidapparatuur een continue spanning op zijn apparatuur vereisde i.v.m. mogelijke condensvorming ’s nachts. Daarop is besloten om de generator continue te laten draaien. Dit alles heeft geresulteerd in een brandstofverbruik van 889 L en een gemiddelde belasting van 20%. De beste keuze was geweest om een aggregaat van 35 kVA voor de stroomvoorziening buiten de showuren te gebruiken, en een aggregaat van 125 kVA tijdens de show te laten draaien.

Beat the Bridge

Beide machines zouden dan op een gemiddelde belasting van ca. 50% gedraaid hebben. Het aggregaat van 35 kVA zou dan ca. 50 uur hebben gedraaid en het aggregaat van 125 kVA zou dan ca. 25 uur hebben gedraaid. De totale dieselolie consumptie zou dan ca. 500 L zijn geweest.

Hier kan je naar de website van Beat the Bridge.