Coverland

Coverland

Op zaterdag 31 mei 2014 was het zover, de aftrap van het nieuwe festival op het DRU Park in Ulft, genaamd Coverland! Tijdens deze allereerste editie traden de grootste cover- en tributebands uit het binnen- en buitenland op. Het publiek genoot van populaire cover bands uit de jaren ’60 tot het heden. Coverland heeft daarmee het grootste cover festival van Nederland neergezet met als doel de komende jaren uit te groeien naar het grootste coverfestival van de Benelux!

Om deze ambitie op een duurzame manier te kunnen realiseren, is bij deze eerste editie al goed gekeken naar een optimale stroomvoorziening. Omdat Coverland direct na Festivaart plaats vindt, en er met dezelfde apparatuur wordt gewerkt, is het noodzakelijk om beide evenementen in één passend stroomplan te integreren. Al met deze eerste editie bleek dit goed gelukt te zijn.

Natuurlijk heeft de energielogging en het bepalen van het gemiddelde verbruik van alle dieselgeneratoren weer nuttige informatie opgeleverd, zodat ook bij groei van beide evenementen de efficiency gewaarborgd blijft!

Duurzaamheid bij Coverland houdt natuurlijk niet op het het realiseren van een Slim stroomplan:

Feesten op Coverland én je steentje bijdragen aan een goed doel? Op Coverland kan dat! Coverland steunt de organisatie LiveBuild. LiveBuild is een organisatie uit Utrecht die samen werkt met verschillende organisaties om zich in te zetten voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen in Kameroen. Door een speciaal LiveBuild ticket in de webshop voor Coverland te kopen steun je dit initiatief direct! Bezoek de website van LiveBuild.