DGTL BCN

ZAP concepts ging de uitdaging aan op DGTL Barcelona. Door alle stroomverbruikers heel precies te inventariseren, en vrijwel alle lichtapparatuur LED te nemen, bleek dat de beschikbare netcapaciteit voldoende te zijn om 90% van het totale vermogen op het vaste stroomnetwerk te laten draaien.

Omdat eerder altijd gewerkt werd met aggregaten, waren zowel de beheerder van het terrein als de leveranciers van licht- en geluidsapparatuur sceptisch over of er voldoende stroomcapaciteit was om de show probleemloos te laten verlopen. De uitdaging was hierin om hen ervan te overtuigen dat het stroomplan gedegen in elkaar zat. Hiervoor is op donderdag avond nog een load check gedaan, waarbij alle stages tegelijk voluit aan werden gezet. Dit verliep uiteraard vlekkeloos.

Gedurende de opbouw is voortdurend gecontroleerd of alle materialen die aangesloten werden ook doorgegeven waren om het risico weg te nemen dat het net alsnog werd overbelast. Tijdens de show was het voornamelijk zaak om het daadwerkelijke energiegebruik d.m.v. energieloggers vast te leggen, zodat we voor de volgende edities precies weten hoeveel extra capaciteit we nog aan de show zouden kunnen toevoegen zonder de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening in gevaar te brengen.
Hiermee is de “weerstand” bij de partijen om gebruik te maken van het vaste net is volledig verdwenen, dus voor de volgende edities van DGTL BCN is het gebruik van het aanwezige stroomnetwerk vanzelfsprekend!