Freefall festival

Ieder jaar tijdens de Arnhemse Konings- dagfeesten wordt op en rondom het Gele Rijdersplein/AKU fontein in het centrum van Arnhem het FreeFall Festival georganiseerd. De naam en subtitel “FreeFall Festival; dance-pop-art-culture” vertelt in een paar woorden waar het festival voor staat.
FreeFall is in 2008 begonnen als kleinschalig podium voor elektronische dansmuziek, maar inmiddels uitgegroeid tot een op zich staand cultureel muziekfestival binnen de Arnhemse Koningsdagfeesten. Ook dit jaar wordt het gebied Gele Rijdersplein/AKU fontein omgetoverd tot een gevarieerd festivalterrein met meerdere area’s, met onder andere een festivalmarkt, verschillende vormen van kunst

en cultuur, street-art, straattheater, attracties, kindervermaak, een cultuurterras en twee muziekpodia. Het festival bevindt zich op een steenworp afstand van het centraal station en uitgaansgebied ‘de Korenmarkt’.
In 2013 had het Freefall festival 9 aggregaten in gebruik, en werd 2.200 liter dieselolie verbruikt.
Na ingebruikname van het Slimme Stroomplan van ZAP Concepts werden in 2014 nog slechts 5 aggregaten gebruikt, en was het dieselolie verbruik teruggedrongen tot 1.148 liter! Een reductie van bijna 50%!

Klik hier voor de website.

Freefall festival