Green Events Nederland

Waarom

De ecologische voetafdruk van de mensheid is de afgelopen decennia snel gegroeid en het is van belang dit zo snel mogelijk terug in balans te brengen. Om deze reden is het tijd voor actie, ook voor de Nederlandse Festivals!

Hoe

In de muziek- en entertainment branche wordt veel gesproken over duurzaamheid, maar daadwerkelijke acties blijven vaak uit. De voornaamste reden hiervoor is het misverstand dat het hoge kosten met zich mee brengt. Echter kunnen de stappen naar een duurzamer festival naast het reduceren van de impact op het milieu zelfs kostenbesparing met zich meebrengen!

Door onafhankelijk en deskundig advies te geven nemen wij de organisatoren mee op een inspirerende reis naar milieubewust, duurzaam en verantwoord ondernemer-schap. Door onze positie als bindende schakel, kennis leverancier en vraagbank brengen we het vraag en aanbod hierin samen.

Door duurzaamheid op een eigentijdse manier over te brengen op het publiek, zal dit thema een positieve invloed hebben op de doelgroep (potentiele deelnemers); ‘making sustainable sexy’.

Sociale impact en bewustwording

Een duurzame manier van leven is (nog) niet voor iedereen normaal. Als Green Events willen we niet alleen festivalorganisatoren inspireren, maar met hen ook de bezoekers van deze festivals. Een festival is de plek van uitstek om een boodschap over te brengen, omdat zij hierdoor open staan voor nieuwe gedachtes en impulsen. Dit is tevens de reden dat grote merken zich steeds vaker op festivals laten zien.

Wat

‘Green Events (Nederland)’, als dochter van ‘Green Events Europa’, is het platform voor verduurzaming van evenementen en festivals met als doel het bevorderen van samenwerking. Het platform bestaat uit een informatieve internet site (in samenwerking met UK organistor ‘A Greener Festival’ en ‘Julie’s Bicycle’) en jaarlijks georganiseerde workshops. Nieuwe deelnemers vormen nieuwe groepen, en bestaande deelnemers werken samen naar een hoger level.

Voor wie

// Events & festivals
// (Pop-)podia & evenementenlocaties
// Leveranciers
// Kennis instituties
// Gemeenten
// Innoverende organisaties

Een initiatief van:

Paul Schurink

Consultant duurzame evenementen met specifieke kennis en ervaring in duurzame stroomvoorzieningen. Paul adivseert onder andere Indian Summer festival, Extrema, DGTL festival, MFBH, ID&T.

Laura van de Voort

Event- & sustainability manager bij Extrema; verantwoordelijk voor Extrema Outdoor and Solar festival. Daarnaast is Laura betrokken bij festivals als Ticket for Tibet en Versche Vangst.